Pošalji upit

Telekomunikacijski instrumenti i alat


Bakarna ožičenja

Optička ožičenja

Wi-Fi mreže

Aktivna LAN mreža

Testne slušalice

Usluge u LAN/WAN i CATV mrežama

Bakarno struktuirana i LAN ožičenja

Mjerna oprema za certificiranje, kvalifikacijsku primjenu (provjera podobnosti) i ispitivanje bakarnih ožičenja. Certifikacija ožičenja osigurava, da instalirani kablovi imaju odgovarajuću propusnost i performanse, potrebne za pouzdan rad, prije instaliranja skupih aktivnih mrežnih uređaja.
Pri instalaciji novih veza ili pri dijagnozi potojećeg ožičenja, testiranje ima važnu ulogu. Ti testovi billježe mjerenja kao što su dužine parica, wiremap, otpornost, prigušenje petlje, preslušavanje parica, itd.

Mjerna oprema može se podijeliti u četiri skupine:
  • Certificiranje - osigurava usaglašenost s industrijskim standardima (TIA, EN50173, IS11801,...)
  • Kvalifikacija - utvrđuje, da li postojeći kablovi podržavaju određene brzine mreže i tehnologije (aplikacije kao što su. 100-BaseT, 1000Base-T, VoIP, ...)
  • Potvrda – ispravan priključak kablova (wiremap) te dužina parica
  • PoE – certifikovanje instalacije za pravilan rad PoE uređaja
Certificiranje ožičenja
Pošaljite upit
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja predstavlja najviši stepen pružanja usluge kvalitetnih ožičenja. Certificiranje je preduslov za izdavanje garancije ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtijevanom standardu (EN, ISO, TIA, ...).
Prikaži proizvode za bakarno strukturirana ožičenja
Prikaži proizvode za optički strukturirana ožičenja

Kvalifikatori ožičenja
Instrumenti za osiguranje kvaliteta ožičenja omogućavaju na temelju izvedenih testova potvrdu djelovanja aplikacije. To ne znači da bi aplikacija stvarno djelovala bez grešaka pri prenosu podataka, međutim, to je garancija da će aplikacija uopće djelovati

Testeri ožičenja
Testiranje ožičenja s kojim je moguće provjeriti ispravnost povezivanja zatvorenih parica te njihove dužine. Napredniji testeri mogu odrediti lokaciju pogreške na kablu (prekinuta parica, kratki spoj, ...)

Tragači parica
Pretraživanje bakrenih parica pomoću analognih i digitalnih tragača parica

Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovo zaključenje na različitoj pasivnoj opremi

TDR (reflektometri)
Upotreba pri utvrđivanju lokacije kvarova na bakarnim provodnicima za komunikaciju i signalizaciju


Optički struktuirana ožičenja i optičke komunikacije

Oprema za područje optičkih povezivanja uključuje pored alata, opremu za zavarivanje i različitu mjernu opremu. Mjerna oprema se dijeli na opremu za osnovno pregledanje i čišćenje, jednostavne testere za ispravljanje pogrešaka, mjerače izvora snage, optičke reflektometre (OTDR), sve do mjerne opreme za certificiranje i analizu optičkih povezivanja.Certificiranje ožičenja
Pošaljite upit
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja je najviša razina koja pruža kvalitetna ožičenja. Certificiranje je preduvjet za izdavanje jamstva ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtjevanom standardu (TIA/ANSI, IEC,...)

Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana
Pošaljite upit
Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana od dijelova mreže do FTTx tehnologije. Za više informacija pogledajte web-stranicu proizvođača Fremco.

Spajanje vlakana
Spajanje vlakana se može uraditi na dva načina, mehaničkim ili fuzijskim putem. U programu nudimo fuzijske splajsere proizvođača Furukawa (Fitel), koji omogućuje spajanje vlakana s poravnatim jezgrom za spoj s najmanjim slabljenjem i najboljoj snazi spajanja

Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovu terminaciju na različitoj pasivnoj opremi

Oprema za čišćenje
Čišćenje optičkih vlakana predstavlja vječno pitanje, DA ili NE. Ustvari, potrebno je svako optičko vlakno očistiti pred instalaciju. U prodajnom programu ćete pronaći sve potrebno za čišćenje optičkih vlakana

Identifikatori aktivnih vlakana
Identifikator aktivnih vlakana nam obezbjeđuje sigurnost, da vlakno, koje želimo isključiti, nije u upotrebi. Ovaj postupak se izvodi na samom kablu bez potrebe za prekidanjem veze

Izvori svjetlosti, mjerači snage
Mjerenje slabljenja ili optičke snage na optičkim vlaknima je kriterij za djelovanje aplikacije ili mreže kao što su telekomunikacijska CATV, FTTx, PON, CWDM ili POF. Nudimo veliki izbor mjerne opreme u različitim konfiguracijama za jedno ili više vlakana.
Pregledavanje vlakana
Prije ugradnje optičkog vlakna ili nakon njegovog čišćenja,potrebno je osigurati, da je oplata vlakna zaista čista. U tu svrhu nude se jednostavni mikroskopi i kamere za pregledavanje, kao i kamere za certificiranje optičkih konektora

OTDR (optički reflektometri)
Pošaljite upit

Optički reflektometri (OTDR) se koriste za provjeru kvaliteta rada i veza, te za otkrivanje i rješavanje problema. U našem prodajnom programu imamo OTDR instrumente za konfiguracije sa jednim ili više vlakana, uključno za FTTx i xPON aplikacije.
OTDR provjerava optičko povezivanje sa jednog kraja, prikazuje trag (trace) i razne događaje (events), kao što su spojevi, priključci (konektori), mikro i makro zavoji (bendovi) na kraju vlakna. Napredni OTDR-ovi imaju mogućnost nadogradnje izvorom svjetlosti, mjeračem snage, te lokatorom grešaka

Analizatori optičkog spektra (OSA)
Pošaljite upit
Optički spektrometar (spektralni analizator) je spektrometar za vidnu svjetlost i sa njom povezano elektromagnetno djelovanje. Sa njim se lahko može mjeriti spektar emisije (izvora svjetlosti) i apsorpcijski spektar.


Testne slušalice

Analogne i digitalne testne slušalice za provjeru rada telefonskih parica...Wi-Fi mreže

Pošaljite upit
Planiranje, rješavanje problema, optimizacija i sigurnost su sastavni dio kvalitetne Wi-Fi mreže. U ponudi imamo alat za planiranje, analizu i pružanje sigurnosti Wi-Fi mreže kako bi se osigurao efikasan, dinamičan rad u skladu sa standardima Wi-Fi mreža...


Aktivna LAN mreža

Pošaljite upit
LAN mreža je sastavljena iz više elemenata, tako da je ispravljanje grešaka u takvom okruženju teže. Najčešći problemi ovih mreža su problemi sa vezom i male brzine mreže. Rješavanje problema je podijeljeno na sljedeća područja:
- Fizički sloj; Bakar, vlakna ili Wi-Fi
- Network Layer: Ethernet i IP
- Sklopke i VLAN
Prikaži proizvode
Usluge u LAN/WAN i CATV mrežama

Pošaljite upit
Osiguravanje kvaliteta usluge u LAN, WAN ili CATV mreži je presudno. Zbog toga je u ovim mrežama potrebno mjeriti performance prema preporukama kao što su RFC2544, Y.1564, BERT, Upstream sa CATV i drugim parametrima kako bi se potvrdio zahtjev klijenta prema ugovoru (SLA). Rješenja koja predstavljamo omogućavaju osnovna mjerenja do multi-protokolarne analize, od Etherneta 1/10/40/100G pa do 400Gb, Fibre Channel, klasične mreže SDH/PDH, CATV.