Pošalji upit

Prenosna mjerna oprema i alat


Bakrena ožičenja

Optička ožičenja

Wi-Fi mreža

Aktivna LAN mreža

Testiranje usluga LAN/WAN/SAN

Bakrena strukturna LAN ožičenja
Mjerna oprema za certificiranje, kvalifikacijske aplikacije (provjera podobnosti) i testiranje bakrenih ožičenja. Certificiranje ožičenja osigurava, da instalirani kablovi imaju urednu propusnost i performanse potrebne za rad, prije nego što instalirate druge aktivne mrežne uređaje.
Pri instalaciji novih veza ili pri dijagnozi potojećeg ožičenja, testiranje ima važnu ulgu. Ti testovi billježe mjerenja kao što su dužine parica, wiremap, otpornost, prigušenje petlje, preslušavanje parica, itd.
Mjerna oprema može se podijeliti u tri skupine:
  • Certificiranje – osigurava sukladnost s industrijskim standardima (TIA, EN50173, IS11801, idr.)
  • Kvalifikacija – utvrđuje, da li postojeći kablovi podržavaju određene brzine mreže i tehnologije (aplikacije kao što su. 100-BaseT, 1000Base-T, VoIP, ...)
  • Potvrda – ispravan priključak kablova (wiremap) te dužina parica
Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovo zaključenje na različitoj pasivnoj opremi. Pretraživanje parica
Pretraživanje bakrenih parica pomoću analognih i digitalnih pretraživača parica.
Provjera ožičenja
Testiranje ožičenja s kojim je moguće provjeriti ispravnost povezivanja zatvorenih parica te njihove dužine. Napredniji testeri mogu odrediti lokaciju pogreške na kablu ( prekinuta parica, kratki spoj, ...).
  • Fluke Networks MicroScanner 2 kit
  • Greenlee NC 100
Kvalifikacije za ožičenje
Instrumenti za osiguranje kvaliteta ožičenja omogućuju na temelju izvedenih testova potvrdu djelovanja aplikacije. To ne znači da bi aplikacija stvarno djelovala bez grešaka pri prenosu podataka, međutim to je garancija da će aplikacija djelovati.
  • Fluke Networks CableIQ
Certificiranje ožičenja
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja je najviša razina koja pruža kvalitetna ožičenja. Certificiranje je preduslov za izdavanje garancije ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtjevanom standardu (EN,ISO,TIA,...)
  • Fluke Networks DSX 8000
  • Fluke Networks DSX 5000
  • Fluke Networks DTX 1500
Optička ožičenja
Oprema za područje optičkih povezivanja uključuje pored alata, opremu za zavarivanje i različitu mjernu opremu. Mjerna oprema se dijeli na opremu za osnovno pregledanje i čišćenje, jednostavne testere za ispravljanje pogrešaka, mjerače izvora snage, optičke reflektometre (OTDR), sve do mjerne opreme za certificiranje i analizu optičkih povezivanja.

Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana
Uređaji za upuhivanje optičkih vlakana od dijelova mreže do FTTx tehnologije. Alati
Razni profesionalni alati za obradu optičkih kablova i njihovo zaključenje na različitoj pasivnoj opremi.
Spajanje vlakana
Spajanje vlakana se može uraditi na dva načina, mehaničkim ili fuzijskim putem. U programu nudimo fuzijske splajsere proizvođača Furukawa (Fitel), koji omogućuje spajanje vlakana s poravnatim centrom zglobova za spoj s najmanjim slabljenjem i najboljoj snazi spajanja.
Oprema za čišćenje
Čišćenje optičkih vlakana je vječna tema DA ili NE. U stvari potrebno je svako optičko vlakno očistiti pred instalaciju. U prodajnom programu ćete pronaći sve potrebno za čišćenje optičkih vlakana.
Pregledanje vlakana
Prije instaliranja optičkih vlakana, potrebno se je uvjeriti da je vlakno ferule stvarno čisto. Za tu svrhu nudimo jednostavne mikroskope i kamere za pregledanje, kao i kameru za certificiranje optičkih konektora.
Izvori svjetlosti, mjerači snage
Mjerenje slabljenja ili optičke snage na optičkim vlaknima je kriterij za dijelovanje aplikacije ili  mreže kao što su telekomunikacijska CATV, FTTx, PON, CWDM ili POF. Postoji mnogo mjerne opreme u različitim konfiguracijama za jedno ili više vlakana.
OTDR i lokatori
Optički reflektometri (OTDR) i lokatori kvara se koriste za testiranje kvaliteta veze i otklanjanje grešaka. OTDR i lokatori kvara su dostupni za jedno i više vlakana, uključujući i FTTx i PON.
OTDR provjerava optičko povezivanje sa jednog kraja, prikaže trag (trace) i razne događaje, kao što su spojevi, priključci(konektori), mikro i makro bendovi na kraju vlakna. Napredni OTDR imaju mogučnost nadogradnje s izvorom svjetlosti i mjeračem snage, te lokatorom greške.
Spektralni analizatori
Optički spektrometar (spektralni analizator) je spektrometar za vidnu svjetlost i sa njom povezano elektromagnetno djelovanje. Sa njim se lako može mjeriti spektar emisije (izvora svjetlosti) i apsorpcijski spektar.
Certificiranje ožičenja
Mjerna oprema za certificiranje ožičenja je najviša razina koja pruža kvalitetna ožičenja. Certificiranje je preduvjet za izdavanje jamstva ožičenja, a krajnji korisnik potvrđuje izvedeno ožičenje prema zahtjevanom standardu  (TIA/ANSI, IEC,...).
Wi-Fi mreže
Planiranje, rješavanje problema, optimizacija i sigurnost su sastavni dio kvalitetne Wi-Fi mreže. U ponudi imamo alat za planiranje, analizu i pružanje sigurnosti Wi-Fi mreže kako bi se osigurao efikasan, dinamičan rad u skladu sa standardima Wi-Fi mreža.

Aktivna LAN mreža
LAN mreža je sastavljena iz više elemenata, tako da je ispravljanje grešaka u takvom okruženju teže. Najčešći problemi ovih mreža su problem sa vezom i male brzine mreže. Rješavanje problema je podijeljeno na sljedeća područja:
- Fizički sloj; Baker, vlakna ili Wi-Fi
- Network Layer: Ethernet i IP
- Sklopke i VLAN
Testiranje usluga LAN/WAN/SAN
RFC2544, Y.1564, BERT, testne metode propusnosti za certifikaciju ''end-to-end'' Ethernet mogućnosti. Samo na taj način možemo osigurati da mreža ispunjava zahtjeve kupca. Rješenja podražavaju multi-protokol. Ethernet 10/100/1000, 10G, 40G i 100G. Fibre Channel, SDH/PDH do 100G. Upotrebljavaju se standardizovani testovi  RFC2544, BERT, Y.1564, QoS, SLA.